Posts

Prom Talk Pt.1 : Preparations

Image

Hate & Love

Image
Assalamualaikum
Hi everyone.What's up! Finally Farah ada masa pun nak update blog. Rindu tau tak nak merepek panjang-panjang kat blog even takder yang baca, i think?hahahhaha...Never mind, i'm doing this just for fun and for myself to recall the moments that i have. Last week, oh no no..last month,i was choosen by my lecturer and classmates to handled program about investment. For more specific, about Unit Trust (Syariah Compliance). I will explain to you later on my blog so be happy for that (If u interested just like me :p )
The story begun.. Well when you doing something that needed you to working with people, drama akasia will appear. From nowhere that you didn't know. So that's what exactly happen to me as a pengarah program and i hate this feeling so much. Bila kita nak yang terbaik atau perfect, banyak kerja yang kita kena buat. Dalam proses nak buat kerja tu, of course bergaduh sesama sendiri itu akan terjadi. Bermasam muka sehari dua itu normal, for me and i…

when u need a great film.

Image
Assalamualaikum.
Untuk entry kali ni FD nak share beberapa filem yang hebat untuk ditonton.Bila masuk bab filem, FD sangat serius,cerewet,perasan bagus,kritik membabi buta,bongkak dan sebagainya.Hahahahaa but i'm still enjoy filem-filem local and luar.Malah FD terpaksa beli hard disk coz memori laptop dah penuh.LOL!!
Thanks to channel A-List (Astro) coz tayangkan filem-filem yang bikin FD terpacak depan tv all day long.So filem yang FD nak suggest ni 3 dari senarai filem yang channel A-List siarkan.So yang belum tengok filem-filem ni,sila la tengok coz tak rugi pon.Beside u'alls boleh tengok cara penyampaian mesej kemanusiaan,moral and culture dari sudut pandangan mata pengarah luar.Ok :)

THE NOTEBOOK



THE PRESIDENT

THE FAULT IN OUR STARS

LAMB


THE PATIENCE STONE
If korang nak tengok kelainan, lari dari typical local film FD suggest filem-filem ni. Bermonolog,xder background music yang terlalu banyak,guna bahasa tubuh,suasana krik-krik and bersih dari sentuhan teknologi komputer (ke…

Bucket List : 5 things during my WEDDING

Image
Assalamualaikum.. Dalam beberapa hari ni, i'm always watching video-video wedding kat youtube. Also my friends ada yang bakal menamatkan zaman bujang raya nanti. So bila benda-benda ni muncul, maka  start la angan-angan fantasia about my wedding, in future..Well i'm in the age to talk bout wedding right. Take it easy guys, dont kill my vibe..thats it no-no
So here, lets checking out my bucket list that i really want to do during my wedding. I hope i could make it. Wish me luck :)
1. VEIL 

2. DESSERT CORNER
People who close to me, they know how much i love dessert, pastry and CAKE!! So i will make sure that i have a dessert corner not only for the guest but also for myself. Well i can take a rest after bersanding with eating macarons or cupcakes. And i will give my last bite to my husband..Oopss nose bleed!!
3. GENG KOMPANG
This is our pride as a Malay. Well i'm always exciting dengar alunan kompang bila pergi wedding time kecik-kecik dulu. So i will recall my memories back!!
4.…

Menulis or Penulis

Image
Assalamualaikum & Salam Ramadhan
Alhamdulillah, still diberi kesempatan untuk berpuasa di rumah sendiri also raya coz cuti sem. Takyah dah fikir pasal bajet utk beli makanan berbuka puasa or sahur. When u at home, semuanya ada, tersedia and perfect.
During this ramadhan, i haven't started my business yet (bazaar ramadhan). Maybe my father was waiting for my lil brother Irfan balik dari cuti sem next week. So i have a lots of time to download korean movies and watching pinoy dramas (Philippines). Hahahaha coz i'm in love with James Reid and Nadine Lustre. Also kathiel and Lizqueen and ermm Marnello? Ok just forget it except u know bout them.
Last day, i ada berbual dengan my friend through whassup and we talking bout 'menulis'. My friend suggest untuk try menulis cerpen or novel coz i have nothing to do during my break. I dont know if dia rasa menulis ni macam goreng telur mata hahaha..She laugh when i said that and confident ckp senang. Optimistik betul. Also my f…

Langkawi 2016 : Part 2

Image
Assalamualaikum..
 Finally i ade masa untuk habiskan story Langkawi...finally

Untuk hari yang ketiga kitorang memang spent time untuk pi cable car and shopping! yes,shopping coklat yang memang jadi pucuk pangkal niat bila nak pi Langkawi. So untuk entry ni i belanja pic je la eak?!


Kitorang pi kawasan cable ni pagi, cuaca tak panas sangat tapi tak juga hujan. Yang kabus ni muncul erm sebab itu la,,sejuk weyh even bergoyang jugak la kereta cable nih.Menggilaa~

Jika ada yang tanya pasal ketupat sotong,of course ada. Thanks Adi and family coz susah payah cari sotong yang fresh giler and cook just for us. Dah la time ni bukan musim sotong, erm terharu sangat!! Kalau pakai sotong yang dah bertapa dalam peti ais, toksah la komer..Thanks for the love :P

its a wrap guys. i have a good time at Langkawi and still cannot move on kena gigit ngan ikan kat Pulau Payar. Poor me :( anyway u still can ask me bout the package, homestay Adi or aktiviti  yg boleh dibuat kat Langkawi. I cant tell u the d…